Pas op, een influencer!

March 9, 2017

 

Influencer marketing heeft zich inmiddels ruim bewezen: je product promoten via een invloedrijk persoon werkt. Maar er zijn ook risico’s aan verbonden. Wees gewaarschuwd voor deze valkuilen.

 

Valkuil #1 Dwaze daden

Eén van de grootste risico’s van werken met een influencer is er een waar je weinig aan kunt doen: de minder slimme acties van de persoon in kwestie. Neem bijvoorbeeld YouTube-ster Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie. De gamer met humor en 53 miljoen abonnees werd iets minder grappig gevonden toen hij antisemitische en nazi-gerelateerde grappen maakte in zijn video’s. Uit angst voor imagoschade verbrak Disney direct de samenwerking. Bye bye PewDiePie!

 

 

Valkuil #2 Een ongeloofwaardige match

Hét geheim van goede influencer marketing is dé perfecte match. Een influencer moet aansluiten op wat jij als merk wilt uitstralen. Zo niet, dan zal het niks voor je merk doen. Neem bijvoorbeeld een influencer eerst de nieuwste iPhone promoot en vervolgens zichzelf op de foto zet met een Android telefoon. Of een healthy foodblogger die pretendeert zo natuurlijk mogelijk te koken om vervolgens een heerlijke maaltijd klaar te maken met pakjes en zakjes van Maggi. Wat ons betreft Maggi dan afgeschreven worden

 

 
Valkuil #3 Fakers

Het succes van influencer marketing valt of staat met de echtheid van een influencer. Komt hij of zij fake over, dan is de kans groot dat mensen ook niet in de echtheid van je product geloven. Zo zijn er plenty travel- en lifestyle bloggers die elke nieuwe slaapplek of restaurantje ge-wel-dig vinden. Zonder enige kritische noot. Ze praten over een ‘hotspot’ terwijl er nog niemand is geweest. Zouden zij wat eerlijker zijn, dan denken volgers niet: ‘Ja natuurlijk, vindt zij dit het leukste tentje ever … ze krijgt ervoor betaald!’

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

CONTACT

T: 020 - 238 29 12
E: info@blu-brand.nl

BLU Amsterdam

John M. Keynesplein 12-46
1066 EP Amsterdam

BLU Enschede

Hengelosestraat 549
7521 AG Enschede