PERSONALITY BOOST

‘Bespaar miljoenen op werkloze jongeren

met onze Personality Boost!’

Het aantal werklozen in ons land neemt af. Uit de CBS-cijfers blijkt dat er eind 2017 ruim 100.000 werklozen minder waren dan een jaar eerder. Echter zitten er in totaal nog zo’n 357.000 mensen zonder baan thuis. 114.000 daarvan zijn langdurige werkloze jongeren. En dat vinden we nog steeds teveel.

Daarom hebben wij daar iets op bedacht! Met onze Personality Boost, speciaal voor deze werkloze jongeren, proberen wij dit aantal te verminderen door ze een vernieuwende manier van solliciteren te laten ontdekken. Het doel? Minstens 2% van de huidige werkloze jongeren aan een baan helpen.

‘Er zijn nog steeds 114.000 langdurige

werkloze jongeren in Nederland.’

 

Met de Personality Boost geven we deze jongeren een extra steuntje in de rug om ze aan een baan te helpen. Dit doen we door middel van een gepersonaliseerde animatie: met eigen foto’s, eigen quotes en een eigen stijl. We maken mooie portretfoto’s waarmee ze bij een potentiële werkgever goed voor de dag komen. De animatie kan samen met het cv meegestuurd worden wanneer de jongeren gaan solliciteren. Of ze zetten de animatie in als oproep op hun social mediakanalen, zoals LinkedIn, Facebook en Instagram. Het doel: zoveel mogelijk jongeren voorzien van een personality boost én uiteindelijk een te gekke baan.

 

MAAK SOLLICITEREN MAKKELIJKER

Met de Personality Boost creëren we weer nieuwe hoop om kans te maken op een baan, voelt het als een unieke extraatje om de jongeren zich van hun beste digitale kant te laten zien en ligt de drempel minder hoog om ook daadwerkelijk actie te ondernemen en het sollicitatieproces in te gaan.

 

66% van de 25 werkloze jongeren heeft

een baan kunnen vinden na het gebruiken

van onze Personality Boost.

 

Om dit te testen zijn wij een samenwerking aangegaan met de Gemeente van Amsterdam. Tijdens een pop-up event, hebben we voor 25 werkloze jongeren de mogelijkheid een Personality Boost gecreëerd.

Ron Stutz, werkzaam bij de gemeente Amsterdam en onder andere medeverantwoordelijk voor het opzetten van het pop up event, heeft aangegeven dat maar liefst twee derde een baan heeft kunnen vinden na het gebruiken van onze Personality Boost. Ron: ‘Deze jongeren hebben de animatie meegestuurd met hun sollicitatiebrief en kregen binnen een maand al de mogelijkheid om aan de bak te gaan. We zijn dan ook enorm enthousiast over deze nieuwe tool!’

Onderzoek van de NOS en Young Ambition wijst uit dat onvoldoende scholing, het hebben van een strafblad, discriminatie en het niet vergroten van een netwerk, een grote rol spelen bij werkloosheid onder jongeren. Het gevolg? Onvoldoende kennis of motivatie om in het vakgebied aan het werk te gaan.

PAKKETTEN & TEMPLATES

Inhoudelijk kan er gekozen worden voor het volgende Personality Boost pakket (met 2 aanvullende opties):
 

 

PERSONALITY BOOST PAKKET

  • BLU schiet 5 portretfoto’s

We formuleren tekst en quotes met de volgende onderwerpen:

  • Wie ben je?

  • Waar ligt je interessegebied?

  • Wat is je motto?

  • Wat zijn je kernkwaliteiten?

  • Benoem een sterk karakter eigenschap.

BLU produceert de animatie met de verzamelde gegevens.

AANVULLING 1

CURSUS SOCIAL MEDIA


We bieden een cursus social media aan met als doel: vergroting van het netwerk en het juist inzetten van de animatie tijdens een sollicitatieprocedure en de social media kanalen.

AANVULLING 2

EVENTORGANISATIE

BLU organiseert een event in overleg met de klant. Als je dit pakket kiest word de pakket 1 onze basis sowieso toegepast. Dus dat houd in dat wij informatie verzamelen (de quotes),  we schieten 5 bruikbare portret foto's en we produceren de animatie met de verzamelde gegevens.  Andere activiteiten kunnen worden toegepast in overleg.

Werk je in de HR, Recruitment, op scholen of bij een gemeente? Dan kan een Personality Boost helpen om ook jouw doelstellingen te behalen.

Een persoonlijk beeld van iemand met weinig woorden, maar met veel impact.

 

CONTACT

T: 020 - 238 29 12
E: info@blu-brand.nl

BLU Amsterdam

John M. Keynesplein 12-46
1066 EP Amsterdam

BLU Enschede

Hengelosestraat 549
7521 AG Enschede